• paracliswide

Lumina Sfântă a venit astăzi la Ierusalim

Lumina Sfanta 2014

Lumina Sfântă s-a coborât astăzi, 19 aprilie 2014, la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim, la ora 14:18. Sfânta Lumina va fi adusă în ţara noastră, în jurul orei 19:00, de o delegație a Patriarhiei Române. Din delegație fac parte Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal.

Sfânta Lumina a fost dăruită delegațiilor Bisericilor Ortodoxe și zecilor de mii de credincioși, de Preafericitul Teofil al III-lea Patriarhul Ierusalimului.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, reprezentatul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și superiorul Așezămintelor Ortodoxe Române de la Ierusalim, Ierihon și Iordan: „Astăzi, în jurul orelor 13:00, după venirea Patriarhului Ierusalimului, în Biserica Învierii şi în spaţiul din preajma Bisericii Sfântului Mormânt al Mântuitorului Hristos a început Slujba Vecerniei care a fost de fapt o procesiune  care a înconjurat Biserica Sfântului Mormânt de trei ori de către slujitori, de către ierarhii care au fost prezenţi şi de către Patriarhul Ierusalimului care a prezidat această slujbă. După a treia înconjurare Sfântul Mormânt a fost desigilat. În prezenţa reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe, Romano Catolice, Armene, Patriarhul Ierusalimului a intrat în Sfântul Mormânt. După aproximativ 15 minute de la intrarea în sa Sfântul Mormânt a coborât Sfânta Lumină care a fost împărţită de către Patriarhul Ierusalimului tuturor celor prezenţi. Acest lucru s-a întâmpla la 14:18. Din această lumină împărţită de Patriarhul Ierusalimului şi delegaţia Bisericii Ortodoxe Române a luat pentru a o duce în ţară. Ea va fi păstrată în timpul zborului înspre România într-un felinar special şi apoi va fi împărţită celor care o aşteaptă în ţară, iar la miezul nopţii de către Patriarhul României la Catedrala Patriarhală din Bucureşti şi în alte locuri ale Bisericii Ortodoxe Române”.

Sfânta Lumină va fi oferită, la Slujba de Înviere, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul țării sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă. De la Aeroport, Lumina Sfântă va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni și la Suceava, Satu-Mare, Cluj-Napoca și Timișoara, pentru clerul și credincioșii ortodocși din restul țării.

sursa: www.basilica.ro

Comments are closed.

  • Facebook