• paracliswide

Duminica iertării anunță Postul Sfintelor Paști

vecernia iertarii

Duminica din 13 martie, ziua care precede intrarea în Postul Sfintelor Paști, este numită Duminica izgonirii lui Adam din rai, dar și Duminica iertării. Sfinții Părinți i-au dat acestei duminici și acest nume, pentru a ne arăta că nimeni nu poate intra în post dacă nu este în pace cu semenii.

Dumnezeu nu poate fi trăit de cel ce este în ceartă cu aproapele. Căci El fiind iubire, este și iertare. Așa că numai cel ce iartă se poate împărtăși de această iubire dumnezeiască. Și pe cât de mult iartă, pe atât de mult se împărtășește de Dumnezeu.

Este un aspect pe care noi îl neglijăm de multe ori atunci când vine vorba de iertare. Dacă am făcut cuiva rău, ne spunem că este de ajuns să-I cerem lui Dumnezeu iertare pentru fapta săvârșită. Însă, Dumnezeu ne cere mai mult. Dorește să mergem să ne cerem iertare de la cei pe care i-am rănit prin cuvintele și faptele noastre și să dăm iertare tuturor celor ce o cer de la noi. Și ne cheamă spre acest lucru, pentru că ne vrea să fim iubiți și de semeni.

Nu-i deloc ușor să renunți la disprețul față de alții, acordând iertare, dar mai greu e să te dai jos de pe aparenta superioritate și să ceri iertare. Cel care a îndeplinit aceste cereri, și-a pregătit inimă să-L primească pe Hristos.

Să luăm aminte neîncetat în acest post la cuvintele Mântuitorului: „Că de veți ierta oamenilor greșelile lor, ierta-vă și vouă Tatăl Cel ceresc; Iar de nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre” (Matei 6, 14-15).

În Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” – Bucecea, vecernia iertării va avea loc în data de 13 martie 2015 între orele 18:00-19:00

Articol preluat de pe crestinortodox.ro

Comments are closed.

  • Facebook